Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Krämig pasta

En krämig ost- och skinksås smaksatt med lök, paprika samt färska örter är snabblagad. Låt ketchupflaskan stå kvar i skåpet. Här finns smaker så det räcker och blir över.

Våga servera pastan med något annat än köttfärssås.

Våga servera pastan med något annat än köttfärssås.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-23 09:35

Ost- och skinkpasta

För 4 personer, 25 minuter

400 g rökt skinka i bit

1 gul lök

1 paprika

1 msk rapsolja

2 dl grädde

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

2 dl riven ost

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och svartpeppar

Att äta till:

400 g pasta

1 msk smör

rucolasallad

färsk rosmarin

2–3 tomater

Gör så här:

1. Strimla skinkan. Skala och finhacka den gula löken. Skär paprikan i mindre bitar. Fräs strimlorna och bitarna med rapsolja ett par minuter i en kastrull. Slå på grädde, vatten och fond. Rör i den rivna osten och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten till sås som får sjuda sakta i 5 minuter. Salta och peppra.

2. Koka pastan i rikligt med salt. Var noga med koktiden, överkokt pasta är en styggelse.

3. Låt rinna av i ett durkslag och slå tillbaka den i pastakastrullen. Krydda med svartpeppar och en klick smör. Fördela den i djupa tallrikar och slå såsen över. Toppa med rucolasallad, tomat, rosmarin och svartpeppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!