Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Krämig laxpasta

Kallrökt lax behöver inte värmas. Får den bara varmt sällskap som pasta, en krämig sås och lite grönt så blir den nöjd.

Pasta med kallrökt lax och krämig sås är vardagsmat med lyxkänsla.

Pasta med kallrökt lax och krämig sås är vardagsmat med lyxkänsla.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-14 09:35

Kallrökt lax med pasta och krämig sås

För 4 personer, 20 minuter

500 g kallrökt lax i tunna skivor

400 g pasta

salt

1 msk smör

Till såsen:

3 dl vatten

2 dl mager matlagningsgrädde

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tärning fisk- eller grönsaksbuljong

1 tsk vitvinsvinäger

salt och peppar

Att äta till:

ärtor

citron

dill och/eller persilja

Gör så här:

1. Koka pastan i saltat vatten. Var noga med koktiden och låt den rinna av ordentligt i durkslag. Slå tillbaka den till kastrullen och vänd runt med en klick smör.

2. Koka upp vatten och grädde i en annan kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och smula i en buljongtärning. Sjud 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

3. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och fördela såsen över. Avsluta med lax, lättkokta ärtor, citron samt dill och/eller persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!