Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Indisk vårlax

Lax tål det mesta i kryddväg. Här får fisken sällskap av tandoorikryddad yoghurt. En märklig blandning kan tyckas, men gillar man indisk mat är det ett säkert kort.

Tandoorikryddad yoghurt ger laxen ny och spännande smak.

Tandoorikryddad yoghurt ger laxen ny och spännande smak.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-30 09:30

Vårlax med indisk kryddning

För 4 personer, 25 minuter + 2–3 timmar för yoghurten att rinna av

4 portionsbitar lax, minst 150 g styck

salt och svartpeppar

smör och rapsolja till stekning

Till tandooriyoghurten:

2 dl turkisk yoghurt (ca 10 % fetthalt)

1/2 msk tandoorikrydda

Att äta till:

basmatiris

körsbärstomater

persilja

varma grönsaker, exempelvis broccoli och grön sparris

citron

Gör så här:

1. Tryck ned ett kaffefilter i en sil. Sätt silen i en skål och häll i yoghurten. Ställ kallt ett par timmar, eller över natten, så yoghurten blir riktigt tjock innan den smaksätts med färdig tandoorikrydda.

2. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja i stekpanna. Salta och peppra.

3. Lägg upp fisken på salladsbädd och toppa varje bit med en klick tandooriyoghurt. Servera med varma grönsaker och tomathalvor tillsammans med ris och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!