Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ilsken soppa

Hur gärna man än vill laga grön mat blir den ilsket röd, om man väljer rödbetssoppa. God och mättande med sitt rika inslag av varierande grönsaker.

Ilsket röd rödbetssoppa är en god grön variant med krispiga grönsaker.

Ilsket röd rödbetssoppa är en god grön variant med krispiga grönsaker.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-20 09:35

​Grön rödbetssoppa

För 4 personer, 40 minuter

4–6 färska rödbetor

2 potatisar

1 morot

1 palsternacka

1 bit rotselleri

1/2 spetskålshuvud

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

1/2 citron

salt och vitpeppar

1 1/2 liter grönsaksbuljong

Att äta till:

gräddfil

mjukt rågbröd i mindre bitar

Gör så här:

1. Skala rödbetor, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och lök. För färgens skull riv rödbetorna i ett par deciliter vatten som får stå och dra. Strimla resterande rödbetor, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och spetskål. Hacka löken.

2. Koka upp grönsaksbuljongen.

3. Fräs grönsakerna, utom rödbetan, med olivolja i stor kastrull. Pressa i vitlöken. Slå på buljongen och låt soppan sjuda till dess grönsakerna börjar bli mjuka, cirka 15 minuter. Blanda ned rödbetorna med vatten och allt, och soppan får en fin klarröd färg. Smaka av med saften från en halv citron, salt och peppar. Servera med gräddfil och bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!