Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Heta fiskbullar

Fiskbullar som helgmat låter kanske inte så lockande, men den som vågar sig på den asiatiska varianten kommer inte att ångra sig.

Fiskbullar på asiatiskt vis är supergod vardagsmat.

Fiskbullar på asiatiskt vis är supergod vardagsmat.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-04 09:35

Asiatiska fiskbullar med het chilisås

För 4 personer, 25 minuter

500 g torskfilé

1 ägg

1 msk fisksås

4 msk majsstärkelse

1 msk finhackat citrongräs

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk finhackad chili

1 limefrukt

1 msk riven färsk ingefära

olja till fritering

Till såsen:

1 dl strösocker

3 msk vitvinsvinäger

1 msk fisksås

3 dl vatten

1 1/2 msk majsstärkelse

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk finhackad chili

1 limefrukt

100 g skalade räkor

Att äta till:

ris

blandade blad i olika färger

Gör så här:

1. Koka upp och sjud socker, vinäger, fisksås, vatten och majsstärkelse i 2 minuter. Tillsätt kycklingfond, hackad chili samt rivet limeskal plus fruktsaft. Sjud 5 minuter. Droppa i räkorna när såsen är klar.

2. Finfördela fisken i matberedaren. Tillsätt ägg, fisksås, majsstärkelse, hackat citrongräs, vitlök, chili, 1 tesked rivet limeskal och ingefära. Avsluta med saften från limen. Kör ihop.

3. Forma runda bollar, stora som köttbullar. Hetta upp olja och fritera bollarna genom att försiktigt vända dem i oljan. Fritera i omgångar i cirka 3–4 minuter. Servera med ris och en blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!