Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Het soppa

En het skaldjursoppa med asiatisk kryddning är lätt att laga och underbar även när dagarna börjar bli varmare.

Asiatisk hetta i soppform är mat som även passar varmare dagar.

Asiatisk hetta i soppform är mat som även passar varmare dagar.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-28 09:30

Asiatisk skaldjurssoppa

För 4 personer, 20 minuter

1 liter vatten

2 tärningar fisk- eller grönsaksbuljong

1 limefrukt

1 msk finhackad, färsk ingefära

1 tsk finhackad röd chili

1 msk brun farin

1/2 tsk thailändsk röd curry

1 krm sambal oelek

100 g små broccolibuketter

50 g fint tärnad morot

50 g färska champinjoner

4–5 kvistar färsk koriander

1 tsk fisksås alt. salt

300 g kokade skaldjur, räkor, kräftstjärtar eller musslor

Gör så här:

1. Koka upp vattnet och smula i buljongtärningarna. Tvätta limen och riv bort det yttersta gröna skalet. Pressa ur saften och tillsätt både rasp och saft till soppgrunden. Dela broccolin i små buketter, skala och tärna moroten och skiva svampen.

2. Smaksätt grunden med finhackad ingefära och chili, brun farin och thailändsk röd curry. Låt sjuda 5 minuter. Tillsätts sambal oelek i små omgångar, smaka av tills styrkan känns rätt. Lägg i 1/2 matsked hackad färsk koriander samt grönsakerna och sjud ytterligare 3–4 minuter. Smaka av med fisksås eller salt.

3. Fördela skaldjuren i portionsskålar och slå soppa och grönsaker över. Garnera med färsk koriander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!