Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Grön entrecote

Basilika, pinjenötter och parmesanost ger snabbt italienska smaksignaler. Kryddorna finns i den gröna peston som snabbt och enkelt ger den stekta köttbiten härlig smak.

Entrecote med pesto och pinjenötter är en lättlagad delikatess. God med sallad och gärna bakad potatis.

Entrecote med pesto och pinjenötter är en lättlagad delikatess. God med sallad och gärna bakad potatis.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-02 09:35

Entrecote med pestotäcke

För 4 personer, 15 minuter (1 timme för potatisen)

4 skivor entrecote

olivolja

svartpeppar

2–3 msk basilikapesto

2 msk pinjenötter

Att äta till:

bakad potatis

blandad sallad med körsbärstomater

Gör så här:

1. Tvätta potatisarna noga och stick 10–15 små hål i skalet med en grov nål eller liknande. Lägg potatisarna på ugnsgallret och baka dem i 175 graders ugn cirka 1 timme. Bakad potatis ska aldrig lindas i folie, det ger bara fuktig och trist potatis.

2. Pensla köttet med olivolja och krydda med enbart svartpeppar. Salt drar för det första ut köttsafterna och för det andra innehåller peston salt så det räcker. Stek köttet 2 minuter på vardera sidan i het grill- eller stekpanna.

3. Lägg upp köttet på tallrikar och fördela peston över. Avsluta med pinjenötter och servera direkt med blandad sallad och bakad potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!