Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Grekiska grönsaker

Rikligt med grönsaker, olivolja i stället för smör och en närmast total avsaknad av grädde – medelhavsköket har bildat skola. Här blir det gott och enkelt med Grekland som förebild.

Strimlat fläskkött och massor av medelhavsgrönsaker toppas med fetaost och färsk rosmarin.

Strimlat fläskkött och massor av medelhavsgrönsaker toppas med fetaost och färsk rosmarin.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-08 09:35

Fläsk med medelhavsgrönsaker

För 4 personer, 20 minuter

500 g fläskkött, kotlett eller skinkschnitzel

2 zucchini

1 aubergine

1 gul lök

3 tomater

1 dl svarta oliver

1 msk grovt hackad färsk rosmarin

olivolja

salt och svartpeppar

Att äta till:

150 g fetaost i tärningar

blandade salladsblad

gott bröd

Gör så här:

1. Strimla köttet fint. Dela zucchini och aubergine på längden och skär dem i centimetertjocka skivor. Skiva tomaterna och skär den gula löken i tunna klyftor.

2. Börja med att steka köttet ett par minuter i olivolja under omrörning. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg i stället i grönsakerna. Stek dem sakta i olivolja till dess att de börjar bli något mosiga. Vänd ned köttet i pannan.

3. Tillsätt oliver och rosmarin (spar lite till garnering). Vänd runt och lägg upp på fat eller tallrikar. Toppa med rosmarin och fetaost. Servera med blandad sallad och gott bröd till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!