Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fylld lövbiff

Lövbiffen har gjort en omvänd klassresa från krog till gatukök. Men biffen förtjänar ett bättre öde än så. Fyll den och vips lyfter smaken.

Lövbiff fylld med senap, lök, pepparrot och kapris är en klassiker hämtad från krogvärlden.

Lövbiff fylld med senap, lök, pepparrot och kapris är en klassiker hämtad från krogvärlden.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-03 09:35

Lövbiff à la Wasahof

För 4 personer, 15 minuter

4 stora lövbiffar

1 dl rödvin

1 tsk konc. kalvfond

Till fyllningen:

2 msk finhackad gul lök

1 msk dijonsenap

1 msk svensk senap

1 msk riven pepparrot

2 msk inlagd kapris

1 äggula

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Att äta till:

klyftpotatis

blandad sallad

Gör så här:

1. Hacka lök och kapris. Blanda med två sorters senap, riven pepparrot och äggula. Salta och peppra.

2. Bred ut fyllningen på halva lövbiffar och vik ihop. Stek köttet en knapp minut per sida i lika delar smör och rapsolja.

3. Ta upp köttet och vispa ur pannan med vin, fond och en smörklick. Sila skyn över köttet. Servera gärna med ugnsstekt klyftpotatis och blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!