Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fylld kyckling

Kycklingfilé är lätt att tillreda. Men de måste smaksättas för att inte förblekna. Med italiensk pesto och mozzarella trollar vi fram härliga smaker.

Kycklingfiléer fyllda med mozzarella och pesto smakar så mycket mer.

Kycklingfiléer fyllda med mozzarella och pesto smakar så mycket mer.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-23 09:35

Ost- och pestofylld kyckling

För 4 personer, 30 minuter

4 kycklingfiléer, cirka 600 g

125 g mozzarella (1 påse)

2 msk basilikapesto

salt och peppar

veteströbröd

smör och rapsolja

Att äta till:

ugnsstekta potatisklyftor

tomatsås, färdig pastasås går bra

färsk basilika

pinjenötter

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in formen i en 200 graders ugn. Efter 20 minuter är potatisen klar att servera.

2. Lägg kycklingfiléerna på skärbrädan och snitta upp dem från sidan som korvbröd. Fördela basilikapeston och tunna skivor mozzarella i filéerna och krydda lätt med salt och peppar på utsidan. Vänd filéerna i ströbröd och stek i lika delar smör och rapsolja.

3. Värm färdig tomatsås och lägg som grund på tallrikarna. Fortsätt med kycklingen och toppa med färsk basilika och pinjenötter. Servera ugnspotatisen och en blandad sallad till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!