Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fredag med friterat

Friterad mat ska man inte äta för ofta, men någon gång ibland är det gott. Som friterade kycklingstrimlor med en härlig mangoraja.

Friterade kycklingstrimlor med kryddig mangoraja är gott som omväxling.

Friterade kycklingstrimlor med kryddig mangoraja är gott som omväxling.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-15 09:35

Friterad kyckling med mangoraja

För 4 personer, 30 minuter

600 g benfritt kycklingkött

1 msk worcestershiresås

salt och peppar

2 dl veteströbröd

1 liter friteringsolja

Till såsen:

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

2 msk het mango chutney

1/2 msk curry

1/2 tsk sambal oelek

1/2 dl konc. apelsinjuice

1 msk socker

salt och peppar

Att äta till:

pommes frites eller ris

blandad sallad

thaibasilika

Gör så här:

1. Blanda samman alla ingredienser till mangorajansåsen. Ställ den svalt.

2. Skär kycklingköttet i smala strimlor. Sprid ut strimlorna på en stor tallrik, salta, peppra och droppa över worcestershiresåsen. Låt kycklingen dra i 10 minuter. Värm oljan till 160 grader.

3. Lägg kycklingen i en plastpåse tillsammans med ströbröd. Ruska och häll ut på tallrik. Fritera 3–4 minuter i omgångar och avsluta med pommes frites. Servera med kyld mangoraja, blandad sallad och thaibasilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!