Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Franskt kött

Dijonsenap har en speciell smak som påminner om pepparrot. Tillsammans med grädde, svartpeppar och lök får man en härlig sås som passar perfekt till strimlad fläskytterfilé.

Fläskytterfilén erbjuder en genväg till en mustig fransk höstgryta.

Fläskytterfilén erbjuder en genväg till en mustig fransk höstgryta.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-07-04 09:35

Strimlad fläskytterfilé med fransk senapssås

För 4 personer, 30 minuter

600 g mörad fläskytterfilé

1 stor gul lök

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

3 dl vatten

2 dl grädde

1 msk konc. kalvfond

2 msk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

1 tsk finhackad färsk rosmarin

1 tsk vitvinsvinäger

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

ris

haricots verts

körsbärstomater

Gör så här:

1. Putsa bort synligt fett från köttet. Skär det i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka den gula löken. Bryn kött och lök i medelvarm stekgryta i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.

2. Blanda vatten, grädde, fond, senap, riven vitlök, hackad rosmarin och vinäger i en kastrull. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Häll såsen över köttet och låt allt sjuda ett par minuter till.

3. Servera med ris, lättkokta haricots verts och halva körsbärstomater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!