Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Färgstarkt och smakrikt

En söndag med panerad och stekt koljafilé med kryddigt grönsaksris och kall ingefärssås är inte dumt. En härlig kombination både till färg och smak.

Kryddigt grönsaksris och kyld ingefärssås sätter fart på den panerade fisken.

Kryddigt grönsaksris och kyld ingefärssås sätter fart på den panerade fisken.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-24 09:35

Panerad kolja med grönsaksris och kyld ingefärssås

För 4 personer, 35 minuter

600 g koljafilé

4 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till grönsaksriset:

3 dl basmatiris

5 dl vatten

1 röd paprika

1 morot

1/2 zucchini

1 liten rödlök

1/2 chili

Till såsen:

2 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk riven färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

Att äta till:

citron

blandad sallad

Gör så här:

1. Blanda crème fraiche och majonnäs. Skala och riv färsk ingefära och vitlök. Blanda allt och smaka av med vinäger, salt och peppar. Ställ kallt.

2. Skär bort det yttersta gröna från zucchinin. Dela skalet i små tärningar. Skär även paprika, morot och rödlök i små tärningar. Finhacka chilin. Fräs bitarna 2 minuter med olja i en kastrull. Koka basmatiris. Blanda ris och grönsaker. Smaka av med salt.

3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek 2 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!