Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fänkål och fisk

Fänkål ger fiskrätter en underbar smak. Smaken påminner om lakrits och hur tokigt det än kan låta är det en perfekt fiskkrydda.

Fänkål ger underbar smak åt den mättande fisksoppan som bjuds med ugnsrostat bröd.

Fänkål ger underbar smak åt den mättande fisksoppan som bjuds med ugnsrostat bröd.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-03 09:30

Fisksoppa med fänkål och grönsaker

För 4 personer, 30 minuter

600 g fiskfilé, torsk från säkra bestånd alt. kapkummel eller hokifilé

1 gul lök

1 morot

1 bit purjolök

1 färsk fänkål

1 msk olivolja

1 msk fänkålsfrön

1 tärning fiskbuljong

8 dl vatten

1 dl torrt vitt vin (om man vill)

2 dl grädde

majsstärkelse

salt och vitpeppar

Att äta till:

1 baguette + ev. vitlök

dill

citron

Gör så här:

1. Förbered grönsakerna. Skala och hacka den gula löken, skala och strimla moroten, strimla purjolöken och finhacka fänkålen. Fräs allt med olivolja i en rymlig kastrull.

2. Tillsätt vatten, vin, en fiskbuljongtärning och stötta fänkålsfrön. Lägg i fiskfiléerna och sjud dem varsamt 2-3 minuter. När de är klara lyfts de upp med hålslev och hålls varma. Koka upp vätskan, tillsätt grädde och red lätt med majsstärkelse. Sjud soppgrunden 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i portionsskålar och toppa med fisken.

3. Pensla baguetteskivor med olivolja (och vitlök om man vill) och rosta brödskivorna i het ugn. Servera brödet tillsammans med citron och dill till soppan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!