Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

En grön panna

Passa på att frossa i grönt, exempelvis en grönsakspanna enbart kryddad med salt, peppar och bladpersilja så att de finstämda grönsakssmakerna inte går förlorade.

Grönsakspanna med halloumi och kikärtor kan serveras i stor kopp.

Grönsakspanna med halloumi och kikärtor kan serveras i stor kopp.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-11 09:35

Grönsakspanna med halloumi och kikärtor

För 4 personer, 20 minuter

1 gul paprika

1 grön paprika

1 röd paprika

200 g champinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 aubergine

1 ask körsbärstomater, ca 200 g

1 burk kokade kikärtor, ca 250 g

olivolja

salt och peppar

150 g halloumi

bladpersilja

Gör så här:

1. Dela paprikorna och ta bort mellanväggar och fästen. Skär i 2–3 centimeter stora bitar. Dela champinjonerna i 2–3 delar beroende på storlek. Skala och hacka den gula löken fint. Skär auberginen i 2–3 centimeter stora bitar. Dela körsbärstomaterna på mitten.

2. Stek paprikor, svamp, gul lök och aubergine med olivolja i stor panna eller gryta. Pressa eller riv i vitlöksklyftan. Vänd runt grönsakerna flera gånger under tillagningen.

3. Skär halloumi i sockerbitsstora tärningar. Tillsätt ost, körsbärstomater och avspolade kikärtor. Smaka av med salt, peppar och rikligt med bladpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!