Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

29/6: Grön pytt

På måndagar äter vi lättare och gärna grönt. Den här veckan med grovskurna rotsaker och lök som bas.

Medvetet val av grönsaker blir bra pytt.

Medvetet val av grönsaker blir bra pytt.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-06-29 09:50

Grönsakspytt

För 4 personer, 20 minuter

400 g potatis, fast sort

1 liten kålrot

2–3 morötter

1 stor gul lök

1 litet blomkålshuvud

1 broccolistånd

1 gul paprika

4 fasta tomater

1/2 gurka

persilja

olivolja

salt och vitpeppar

Att äta till:

4 stekta ägg

Gör så här:

1. Skala och skär rotsakerna; potatis, kålrot, morot och lök, i mindre bitar. Dela blomkål och broccoli i buketter. Skär paprika, tomater och gurka i bitar eller klyftor.

2. Hetta upp en stor stekpanna alternativt stekgryta. Slå i ett par matskedar olivolja och tippa i de hårda rotsakerna och löken. Rör flera gånger. Tillsätt de mjuka grönsakerna som blomkål, broccoli, paprika, gurka och tomat efter 4–5 minuter.

3. Stek grönsakspytten på lägre värme i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja. Servera helt vegetarisk alternativt komplettera med stekt ägg om det känns rätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!