Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

29/3: Pudding med lax

Låt pannor och kastruller stanna i skåpen för en dag. Låt ugnen fixa söndagens middag.

Laxpudding med skirat smör är en rätt som växer med kallrökt lax mellan lagren.

Laxpudding med skirat smör är en rätt som växer med kallrökt lax mellan lagren.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-03-29 09:35

Lättrökt laxpudding

För 4 personer, 1 1/2 timme

500 g färsk lax

100 g kallrökt lax

1 gul lök

600 g kall, kokt potatis av fast sort

3 msk hackad dill

3 ägg

2 dl mjölk, 3 procent

1 dl matlagningsgrädde, 15 procent

salt och vitpeppar

smör

Att äta till:

75 g smält smör

citron

Gör så här:

1. Skiva den färska laxen i tunna skivor, strö över 1 1/2 tesked salt, och låt den dra 30 minuter i kylskåp. Skiva potatisen tunt. Skala och strimla löken, och stek i smör, så att den blir blank utan att få färg.

2. Smöra en ugnsfast form och varva potatis, saltad lax, rökt lax, lök och dill i tre lager. Peppra lätt mellan varje lager.

3. Vispa samman ägg, mjölk och matlagningsgrädde i en skål. Slå blandningen över laxlagren. Ruska formen lätt så smeten rinner ned i puddingen. Grädda cirka 40 minuter i ugnen på 200 grader. Ta ut och låt den sätta sig en stund. Servera med skirat smör och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!