Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

28/3: Panna á la Italien

Massor av stekta eller grillade grönsaker, fläskfilé i skivor och en vitlöksdoftande rödvinssky är härlig mat. Servera med gott bröd. Komplettera med potatis eller pasta.

Den italiensk-inspirerade fläskfilépannan bjuds med massor av lök och grönsaker.

Den italiensk-inspirerade fläskfilépannan bjuds med massor av lök och grönsaker.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-03-28 09:35

Italiensk fläskfilépanna

För 4 personer, 45 minuter

600 g fläskfilé

4–5 tomater

2 färska gula lökar

2 färska rödlökar

1 gul paprika

1 röd paprika

1 grön paprika

1 zucchini

bladpersilja

olivolja

salt och peppar

Till skyn:

2 dl rödvin

1 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 dl hackade persiljestjälkar

1 msk konc. kalvfond

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

Att äta till:

gott, ljust matbröd

Gör så här:

1. Putsa och skär fläskfilén i 2 centimeter tjocka skivor. Banka ut köttet med köttklubba. Skala och skär lökarna i klyftor, tomater och zucchini i skivor och paprikorna i bitar.

2. Koka upp vin och vatten till skyn. Red med majsstärkelse löst i vatten och lägg i hackad vitlök, persiljestjälkar samt kalvfond. Låt sjuda 5 minuter innan den silas. Salta och peppra.

3. Pensla kött och grönsaker med olivolja och lägg dem på grillen eller i stekpannan. Varva allt i vid panna eller på uppläggningsfat. Ringla över skyn och garnera med baldpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!