Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

26/3: Rika fattiga nudlar

Äggnudlar har fått stämpeln "fattig studentmat". Men i rätt sammanhang och med goda tillbehör kan de bli rena festmaten.

Nudlar, svamp och aubergine i en smakfull och snabblagad wok.

Nudlar, svamp och aubergine i en smakfull och snabblagad wok.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-03-26 09:35

Wok med nudlar, svamp och aubergine

För 4 personer, 25 minuter

250 g torkade äggnudlar

200 g färska champinjoner

2 normalstora auberginer

2 dl strimlad purjolök

2 vitlöksklyftor

1 tsk brunt farinsocker

1 msk soja

1 tsk vitvinsvinäger

3 msk rapsolja

3 dl vatten

1 msk konc. grönsaksfond

salt och peppar

thaibasilika

Gör så här:

1. Skär champinjoner och auberginer i bitar. Strimla purjolöken. Blanda allt i en skål, riv över vitlöken och blanda i farinsocker, soja, vinäger och hälften av oljan. Låt blandningen stå och dra i 10 minuter.

2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna. Dra kastrullen från värmen och låt dra i 2 minuter. Låt rinna av i durkslag.

3. Hetta upp en stor stekpanna. Stek nudlarna i resterande olja i en minut. Vänd ned grönsakerna och woka ett par minuter under omrörning. Avsluta med vatten och fond. Koka samman någon minut och smaka av med salt och peppar. Fördela i portionsskålar och toppa med thaibasilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!