Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

25/3: Mustig soppa

En mustig soppa mitt i veckan kan man inte säga nej till. Salsicciakorven ger djup till den smakrika rätten.

Salsiccian ger mycket smak åt soppan, här med kokt potatis. Kokt pasta passar också bra.

Salsiccian ger mycket smak åt soppan, här med kokt potatis. Kokt pasta passar också bra.

Foto: Eva Hildén Smith

Livsstil & fritid2020-03-25 09:35

Salsicciasoppa med grönsaker

För 4 portioner, 30 minuter

2 (ca 200 g) salsicciakorvar

1 gul lök

1 gul paprika

2 stora eller 4 små kokta potatisar

2 msk olivolja

1 hönsbuljongtärning

1 burk (400 g) krossade tomater

7–8 dl hett vatten

salt, peppar

2–3 msk hackad basilika

rostat bröd till servering

Gör så här:

1. Klipp upp skinnet på korven och gröp ut färsen. Smula ned i en bunke.

2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och tärna potatisen.

3. Mjukfräs löken i oljan utan att den tar färg, cirka 3 minuter. Blanda i korvfärsen och fräs cirka 3 minuter. Tillsätt paprikan och potatisen och fräs ytterligare 1 minut. Smula över buljongtärningen. Blanda i tomater och hälften av vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 10 minuter.

4. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens (den ska inte vara för tunn), smaka av med salt och ge den ett uppkok.

5. Peppra, toppa med basilika och servera med rostat bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!