Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

24/3: Lyxig tortellini

Pasta är en tillgång. Här är det svampfyllda tortellinis som åker i grytan och serveras med både räkor, lax och avokado.

Tortellini med svampfyllning, lax, räkor, avokado och en mild sås är en kombo av färdigt och hemlagat.

Tortellini med svampfyllning, lax, räkor, avokado och en mild sås är en kombo av färdigt och hemlagat.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-03-24 09:35

Svampfyllda tortellini med lax, räkor och avokado

För 4 personer, 20 minuter

400 g tortellini med svampfyllning

300 g laxfilé

200 g skalade räkor

2 avokado

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

salt och peppar

Gör så här:

1. Skär laxen i bitar med ungefär 3 centimeters sida. Dela avokadon och skär i bitar.

2. Koka tortellinin i saltat vatten, enligt förpackningen.

3. Koka upp vatten, grädde och vin. Tillsätt kycklingfond och red med majsstärkelse löst i vatten till en krämig konsistens. Sjud 5 minuter, salta och peppra.

4. Stek laxbitarna i lika delar smör och rapsolja. Låt pastan rinna av i durkslag. Fördela den på tallrikar och ringla över sås. Toppa med lax, räkor och avokado.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!