Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Miljoner för projekt om traditionell mat

Nio miljoner kronor.

Saffranspannkaka med sylt och grädde har starka traditioner på Gotland. Arkivbild.

Saffranspannkaka med sylt och grädde har starka traditioner på Gotland. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Livsmedel2022-10-16 02:54

Så mycket kan hugade intressenter söka i bidrag för att sprida information om traditionell småskalig matkultur, skriver Jordbruksverket.

Projekten ska "göra information om traditionell matkultur synlig för att skapa intresse och sprida kunskap om materiellt och immateriellt kulturarv kopplat till mat, dryck och måltider i Sverige" enligt ett pressmeddelande.

Även projekt för tidigare icke genomförda utredningar eller analyser av ett särskilt område kopplat till mat, dryck och måltider i Sverige kan beviljas pengar.

Jordbruksverket strävar efter projekt som omfattar hela landet eller ett kluster som främjar traditionell mat och matkultur i flera regioner.

Utlysningen är en del av landsbygdsprogrammet och regeringsuppdraget ”Traditionell småskalig matkultur”. Inom uppdraget samarbetar Jordbruksverket med Riksantikvarieämbetet, Institutet för språk och folkminnen samt Sametinget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!