Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Färdigsallad bakom höstens salmonellautbrott

Färdigskuren sallad i påse låg bakom det ovanligt stora salmonellautbrottet i Sverige i september och oktober, rapporterar P4 Halland.

Färdigsallad i påse låg bakom salmonellautbrottet. Arkivbild.

Färdigsallad i påse låg bakom salmonellautbrottet. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Hälsa2022-10-29 19:35

Färdigskuren sallad i påse låg bakom det ovanligt stora salmonellautbrottet i Sverige i september och oktober, rapporterar P4 Halland.

– Det här är ett ovanligt stort utbrott, det är så att vi har enstaka salmonellafall av och till, och ser man att man får fler brukar man leta efter en gemensam nämnare, säger Maria Rydberg Mo, smittskyddsläkare i Region Halland.

Sammanlagt 95 personer i alla Sveriges regioner förutom Gävleborg, insjuknade till följd av att ha kommit i kontakt med salladen, enligt Folkhälsomyndighetens preliminära siffror. Västra Götaland drabbades hårdast.

– Det är en hel del som blir ganska svårt sjuka, åtminstone besvärligt svårt sjuka. Kanske inte livshotande sjuka, men det kan hända i enstaka fall, säger Rydberg Mo.

Salladen såldes nationellt av en större livsmedelsaktör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!