Inbrottsvåg oroar polisen

Polisen är ytterst angelägen i att få kontakt med eventuella vittnen efter en inbrottsvåg på Vikbolandet natten mellan fredag och lördag.

Fyra inbrott. Natten till lördag utsattes minst fyra målsägare för inbrott på Vikbolandet, niu söker polisen fler vittnen.

Fyra inbrott. Natten till lördag utsattes minst fyra målsägare för inbrott på Vikbolandet, niu söker polisen fler vittnen.

Foto: Johan Nilsson / TT

INBROTT2017-08-14 17:30

– Vi har fått in anmälningar från fyra olika målsägare på Vikbolandet som antingen haft inbrott i sina fastigheter eller i sina verksamheter, säger Christina Edevärn, vid polisen i Norrköping.

För snart två veckor sedan anmälda en elfirma på Vikbolandet att man blivit bestulen på kopparbalar till ett värde upp emot 50 000 kronor.

– Tjuvarna har använt hagen till att rulla av kopparkabel från sex stycken kabeltrummor, som innehöll mellan 500- 1000 meter kopparkabel, berättade Mattias Andersson, vars kollega upptäckte stölden.

Läs mer:Kablar för 50 000 stulna

Lundgrens el som ligger i Östra Husby är beläget bland bostadshus och härifrån utgår man varje morgon och trots att man varit på plats under hela sommaren har man inte fått något tips av omkringboende på att någon obehörig varit på plats och rekat. Vid inbrotten natten mellan fredag och lördag har det vid 01-tiden setts en vit skåpbil och den är polisen intresserad av att höra om fler sett.

Vid samtliga fyra brottstillfällen har man brutit sig in, antingen genom att krossa en dörr eller fönster.

Under måndagen var tekniker på plats och utredningen skulle kompletteras med godsförteckningar .

– Det som vi nu vet är stulet vid ett tillfälle är öl, vin och matvaror och det ska vara ur en privatbostads källare eller uthus, säger Christina Edevärn.

Ur ett verkstadsförråd vi ett annat inbrott ska motorsågar ha stulits.

– Att vi inte vet direkt vad som har stulits kan bero på att vi uppmanar målsägarna tt inte gå in och röra något utan vänta tills vi har skickat en tekniker som kan säkra bevis först, säger Christina Edevärn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om