Melvin Glimstål och Dennis Hamrin är två av våra nästkommande stjärnkockar. Nyligen slutade de på fjärdeplatsen i Culinary World Cup i Luxemburg. Båda har ursprung från Skåne, arbetar på Operakällaren respektive restaurang Animo i Stockholm, men ändå hamnade de den gångna helgen i lilla Igelfors.
– Jag frågade tio av mina kollegor och ingen hade en aning om vad det var, säger Dennis Hamrin och skrattar lite.
För andra året i rad besökte de Pizzamakarna. Föregående år bjöd de på en mer klassisk avsmakningmeny, men i år var det fullt fokus på restaurangens koncept – pizza.
Paret Vivi och Victor Hallström har under namnet Pizzamakarna drivit restaurangen sedan 2020. Genom bekanta träffade de på de unga kockarna och inledde ett samarbete.
– Det var en gemensam kompis som förde oss samman. De visade ett stort matintresse och då fann vi varandra. Vivi hörde senare av sig och frågade om vi ville göra något ihop. Det ville vi såklart, säger Melvin Glimstål.
Kvällen erbjöd en avsmakning av fem olika pizzor och efterrätt. Helt i stil med restaurangens signum serverades mat från närområdet. Vildsvin, svamp och grönsaker från lokala odlare och jägare.
– Det här är så galet kul. De ger oss energi, inspiration och vi får massor med bra tips som vi kan använda oss av. När de kommer hit känns det som en nystart och vi kan uppdatera menyn. Det betyder massor för oss, det här är ju vårt liv, berättar Vivi Hallström.