Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Från kock-VM till pizza i Igelfors: "Betyder massor"

För en dryg vecka sedan stod Melvin Glimstål och Dennis Hamrin vid spisarna på VM för juniorkockar. Några dagar senare lagade de pizza mitt i skogen utanför Finspång.

Här är gänget som stod för mat och service under kvällen. Från vänster: Vivi Hallström, Melvin Glimstål, Dennis Hamrin, Victor Hallström och Emilie Karlsson.

Här är gänget som stod för mat och service under kvällen. Från vänster: Vivi Hallström, Melvin Glimstål, Dennis Hamrin, Victor Hallström och Emilie Karlsson.

Foto: Joakim Blomqvist

Igelfors2023-02-01 12:00

Melvin Glimstål och Dennis Hamrin är två av våra nästkommande stjärnkockar. Nyligen slutade de på fjärdeplatsen i Culinary World Cup i Luxemburg. Båda har ursprung från Skåne, arbetar på Operakällaren respektive restaurang Animo i Stockholm, men ändå hamnade de den gångna helgen i lilla Igelfors.

– Jag frågade tio av mina kollegor och ingen hade en aning om vad det var, säger Dennis Hamrin och skrattar lite.

undefined
Dennis Hamrin fixar den sista touchen på pizzan innan servering.

För andra året i rad besökte de Pizzamakarna. Föregående år bjöd de på en mer klassisk avsmakningmeny, men i år var det fullt fokus på restaurangens koncept – pizza.

Paret Vivi och Victor Hallström har under namnet Pizzamakarna drivit restaurangen sedan 2020. Genom bekanta träffade de på de unga kockarna och inledde ett samarbete.

undefined
Pizza med potatis, citron, västerbottenost med mera.

– Det var en gemensam kompis som förde oss samman. De visade ett stort matintresse och då fann vi varandra. Vivi hörde senare av sig och frågade om vi ville göra något ihop. Det ville vi såklart, säger Melvin Glimstål.

undefined
Vivi Halltröm berättar att besöket av juniorkockarna ger makarna både energi och inspiration.

Kvällen erbjöd en avsmakning av fem olika pizzor och efterrätt. Helt i stil med restaurangens signum serverades mat från närområdet. Vildsvin, svamp och grönsaker från lokala odlare och jägare.

undefined
Här är gänget som stod för mat och service under kvällen. Från vänster: Vivi Hallström, Melvin Glimstål, Dennis Hamrin, Victor Hallström och Emilie Karlsson.

– Det här är så galet kul. De ger oss energi, inspiration och vi får massor med bra tips som vi kan använda oss av. När de kommer hit känns det som en nystart och vi kan uppdatera menyn. Det betyder massor för oss, det här är ju vårt liv, berättar Vivi Hallström.

Karta: Pizzamakarna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!