Det handlar om ett kvarter på 6 000 kommersiella ytor, samt 3 300 kvadratmeter bostäder fördelat på 35 rum. Faktum är att Magnentus redan i slutet av 1990-talet försökte förvärva Gripen nio.
– Det är ett kvarter som jag gått och tittat på länge. Det känns optimalt i Norrköping. Vi har mycket fastigheter i och omkring området och ner mot centralstationen, säger vd:n Magnus Malm, när Folkbladet får tag på honom mellan två flighter i Amsterdam.
I dag finns bland annat Resia i kvarteret, och just nu pågår förhandlingar med flera hyresgäster till de kommersiella ytorna. Och medan Heimstaden – som sålt kvarteret till Magnentus – väljer att enbart fokusera på bostäder, ser Magnus Malm gärna en mix av såväl kontor som bostäder och butiker i sitt bostadsbolag.
– Vi har en annan inriktning. Bostäder var det vi började med, men de senaste 15 åren har vi även jobbat med kontor. Just nu är det stort fokus på att bygga bostäder i landet, så även i Norrköping. Men det behövs även byggas nya kontor. Det är lite bortglömt och den luckan vill vi gärna fylla.
– Folk behöver inte bara någonstans att bo, de behöver någonstans att jobba med, som han säger.
Magnus Malms fortsatta vision för Norrköping är att fortsätta skapa fina kvarter. Han tänker att många förknippar Magnentus med sekelskiftesbostäder, men vill gärna poängtera att man även börjat förvärva nyare kvarter, som Tullhuset till exempel. Och M-tower.
– Det sticker ut. Jag gillar mixen av nytt och gammalt. Magnentus tower blir ett av de högre husen i stan och den första hyresgästen håller på att flytta in just nu. Det blir en 300-400 människor som kommer att få det som sin nya arbetsplats, säger Magnus Malm.
Gripen nios fastighetsvärde uppgår till 150 miljoner kronor och försäljningen sker genom överlåtelse av befintligt bolag.