Här rustas badplatserna upp för sommaren

Sommaren närmar sig sakta men säkert och snart drar badsäsongen igång.

20 maj 2019 16:00

Efter den varma sommaren 2018 var alla badplatser fulla av folk som ville svalka sig i det varma vädret. Nu är årets säsong snart här och badplatserna görs just nu i ordning för besökarna.

Kirsi Aronsson, fritidsutvecklare, förklarar att badplatserna runt om i Finspång mår bra och är i gott skick.

– Vi tar årligen vattenprover och det är inga problem. Vi har gjort en inventering i vintras och håller just nu på att skylta ordentligt inför sommaren.

Inför den kommande säsongen behöver badplatserna ses om och bryggor måste läggas i. Bland annat fixar kommunen just nu till vid Lotorpsbadet.

– Hopptornet vid Lotorpsbadet rustas upp med bland annat ny färg, säger Kirsi Aronsson.

Efter sommaren 2018 har Finspångs kommun även gjort extra satsningar på vägskyltar i anslutning till badplatser. Kirsi Aronsson förklarar att det förra sommaren var fullt med bilar på parkeringen och vill att det ska bli mer trafiksäkert. De populäraste sjöarna i Finspång är bland annat Skiren och Älgsjön.

– Vid Skiren är det fina klippor, och Älgsjön har sandstrand och är långgrund, säger Kirsi Aronsson.

Kommunen har även fått in en del synpunkter från allmänheten, bland annat om badplatser för hundar, något som man nu tittar på, säger Kirsi Aronsson. Hon förklarar att vissa kan tycka det är otäckt med hundar men att kommunen ändå gör åtgärder för att även hundar ska få svalka sig.

– Hundar lider av värmen också, så det är en stor fråga, men jag har skyltat upp vart det är okej för hundar att bada.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnéa Hellqvist

Ämnen du kan följa