Här är nye digitaliseringsdirektören

Johan Högne. Så heter den nye digitaliseringsdirektören i Norrköpings kommun. Det beslutade kommunstyrelsen under måndagen efter en del turer kring tjänsten.

5 februari 2018 17:05

I december presenterade kommunen John Prpic som tillträdande direktör. Men samma dag kom ett nytt pressmeddelande att beslutet inte hunnits tas upp i kommunstyrelsen, vilket gjorde att tjänsten rent formellt inte tillsatts. Media uppmanades då att dra tillbaka artiklar om att tjänsten tillsatts. Kort därefter drog dock kandidaten själv tillbaka sin ansökan och tjänsten utlystes igen.

Nu står det alltså klart att den är tillsatt till slut.

– Jag ser verkligen fram emot att få gå in i mitt nya uppdrag! Det ska bli oerhört roligt och spännande att få lära känna alla kommunens verksamheter och att med stöd av digitaliseringens möjligheter, få utforska och bidra till att utveckla kommunen såväl internt som för kommuninvånarna och företagarna, säger Johan Högne i ett pressmeddelande.

Han kommer närmast från Knowit Insight. Där var han konsult med inriktning på strategisk rådgivning gällande framför allt digitaliseringsfrågor inom kommun och landsting, uppger kommunen i pressmeddelandet.

Han har också varit tillförordnad digitaliseringschef i Nacka kommun och stöttat Skövde, Karlstad och Botkyrka kommun i digitaliseringsfrågor.

– Vi välkomnar Johan Högne som ny digitaliseringsdirektör, säger kommundirektör Martin Andreae.

– Uppdraget innebär att utveckla och leda vår kommuns digitaliseringsresa framåt. Digitaliseringen ger oss som kommun stora möjligheter, och för oss är det prioriterat att ta fram digitala lösningar som förenklar vardagen för invånare, näringsliv och medarbetare.

Johan Högne tillträder tjänsten den 9 april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Angelica Forsberg