Han krockade med 2,15 promille – smet

Två kvinnor fördes i ambulans till sjukhus efter att ha blivit påkörda. Mannen som körde på dem var rejält full och drog från olycksplatsen. Han åtalas nu för grovt rattfylleri och smitning.

Två kvinnor kom på kvällen den 6 juli förra året åkande vid affärerna på Sjöviksvägen i Kolmården när de blev påkörda från sidan av en bil som körde ut från höger. 

– Det är en rejäl smäll och bilen snurrar 180 grader och hamnar i andra körfältet, berättade kvinnorna själva och andra vittnen.

Bilen de körde blev skrot.

Mannen som körde in i dem lämnade olyckan direkt.

Kvar på platsen fanns en grill från den smitande bilen. Flera personer noterade registreringsnumret och polisen hittade inom kort det krockskadade fordonet.

– Jag drack alkohol, efter olyckan, sa den nu 49-årige mannen när polisen kom men efter en stund medgav han att han var full även när han körde på bilen.

Han berättade att han hade druckit öl under dagen och han mindes inte så mycket. Han visste dock att han kört på en bil.

– Där jag kommer ifrån så drar man bara.

Han fick följa med polisen för att ta blodprov och det visade sig att han hade 2,15 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri ligger på 1 promille.

Kvinnorna fördes med ambulans till sjukhus med nack- och ryggsmärtor. 

Den nu 49-årige mannen åtalas för grovt rattfylleri och smitning från olycksplats.

– Trots att han märkt kollisionen lämnade han platsen utan att lämna namn och adress eller i övrigt göra det som olyckan rimligen borde ha gett anledning till, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa