Tjuvar bland hus i Hällestad

Två gånger den här veckan har några män bett boende i Hällestad om pengar till dövstumma, men egentligen var de ute efter att stjäla pengar och en mobiltelefon.

HÄLLESTAD2014-07-10 11:06

I måndags eftermiddag någon gång mellan 13.30 och 14.20 kom det in två stycken män, till några som jobbade i sin trädgård. Männen frågade om de i trädgården ville skänka pengar till dövstumma. Men de förklarade att de inte var intresserade och männen gick då iväg.

Efter en stund upptäcker de att männen har tagit en mobiltelefon som legat på ett bord på uteplatsen. Händelsen anmäldes till polisen och signalementet för männen är att de ser ut att vara i 17- eller 18-årsåldern, båda är ungefär 175 centimeter långa. Den ena mannen har mörkt krulligt hår och den andra mörkt hår och skägg.

Två män, med samma signalement som de två som stal en mobiltelefon under måndagen, ska även ha gått in i ett hus under tisdagen. Mannen i huset var ute och klippte gräset och kvinnan befann sig inne i bostaden. När kvinnan vid tillfället går in i köket ser hon att en främmande man stå där. De båda männen springer då därifrån och syns sedan bli upphämtade i en brun Renault. En stund efter händelsen upptäcker kvinnan att en plånbok som legat framme har flyttats och märker att det har försvunnit 3 500 kronor ur den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om