Brudar och nya resmål i årets Hällestadstidning
Det finns tidningar som kommer ut allt från en dag till sju dagar i veckan. En kontrast till alla dessa är Hällestadstidningen, som ges ut en gång om året och lyser upp vid luciatiden. Nu finns den 68:e årgången att kasta sig över.
Foto: Johansson Magnus
Gösta Johansson är i egenskap av kyrkorådets ordförande toppnamn i församlingen. Han klättrade en vacker höstdag upp i kyrktornets topp, fotograferade och såg i bokstavlig bemärkelse ut över församlingen. Han skrev ner sina funderingar om verksamheten, året och framtidsblickar. Det blev en sida i Hällestadstidningen. Anna-Lisa Göransson, 93, är en av de äldsta församlingsborna. Stina Kallryd träffade Anna-Lisa, intervjuade henne om ett långt och händelserikt liv och skrev en artikel över två sidor. Stina skriver också om sin sommarsemester, som inte gick till något av de populära badländerna, utan till den sköna, avstressande och tysta svenska fjällvärlden. Ett alternativ hon uppmanar och unnar flera hällestadsbor att prova. Församlingskrönikan för året har Stina i samarbete med personalen ställt samman.Eric Åkerman bodde i Hällestad i slutet på 1800-talet och till sin bortgång 1916. Delar av hans dagboksanteckningar har valts ut av dotterdotterdottern Ingrid Sollenberg i Åmmeberg.Brudklädselns historia
Carl-Gustaf Mörners tal på den svenska nationaldagen presenteras. Lotta Nestor Koljo skriver om idéen som blev verklighet, det vill säga att exponera brudar, brudutstyrslar och musik under 100 år. Det gjordes en aprildag i i Hällestads kyrka.Det var en del av vad Hällestadstidningen har att erbjuda. Det finns mera.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!