Berömd kålsoppa lockade tusentals

Hällestad marknad har något som ingen annan marknad i kommunen har – kålsoppa. Och som den går åt.– Vi har 120 liter kålsoppa minst och det brukar vara slut vid ett, säger marknadsgeneralen Gösta Johansson.

Den berömda kålsoppan. 90 kilo kål och tolv kilo fläskkött tillagas till 120 liter soppa, minst. Martin Törnqvist rör om i grytan.

Den berömda kålsoppan. 90 kilo kål och tolv kilo fläskkött tillagas till 120 liter soppa, minst. Martin Törnqvist rör om i grytan.

Foto: Claes Ottosson

HÄLLESTAD2013-08-12 04:58

200 platser fördelat på 120 knallar, gitarrgruppen The Tigers och den berömda kålsoppan. Det lockar årligen 7000–8000 besökare varje år till Hällestad marknad som arrangeras i den idylliska hembygdsgården.

– Och det ser inte ut att bli mindre i dag, säger marknadsgeneralen Gösta Johansson på lördagsförmiddagen.

Årets sortiment är varierat, precis som det brukar, och även om arrangören gärna vill se mer hantverksförsäljning finns det en sak som säljer bäst: saker man stoppar i munnen.

Kålsoppa, kaffe och korv exempelvis.

– Kålsoppan är väldigt tacksam, det är vi den enda marknaden som har. Vi säljer 500 portioner varje år. Det spelar ingen roll om det är torrt eller blött. Många åker hit bara för den, säger Johansson.

Läs mer i måndagstidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om