Låten skapades i samarbete med Norrköpings kommun, i syfte att uppmärksamma globala frågor mot ett mer jämlikt samhälle.
Globala veckorna arrangeras av Norrköpings kommun och biståndsmyndigheten Sida. Framtidsveckan är ett initiativ av Studiefrämjandet. I år hålls det ett gemensamt arrangemang under två veckor. Tanken är att öka intresset och engagemanget för globala frågor som inspirerar till en mer hållbar livsstil. Man jobbar med de globala målen för att världen ska bli bättre, de sjutton målen, som antagits av FN.
– När man har en stor publik kan det vara vettigt att säga något viktigt, det är syftet med låten, förklarar Emil Norberg på scenen.
Bröderna och Norrköpings kommun som tillsammans skrivit låten, som berör hållbar utveckling tänker att den kan inspirera fler individer att leva mer hållbart. Bröderna som har en stor publik kan nå ut med budskapet och locka fler att tänka globalt.
– Jag kollar jättemycket på Emil och Daniel, de gör roliga texter. De har ett bra budskap också, berättar 9-åriga Tuva Carlqvist som precis fått träffa och ta en bild med sina idoler.
För femte året i rad arrangeras de globala veckorna i Norrköping. Projektansvariga Karin Faxér är mycket positivt inställd.
– Intresset har ökat stort sedan vi började. I år är hela 60 arrangörer med och bidrar med olika evenemang under två veckor, berättar hon.
På invigningen kunde man träffa flera av de organisationer och företag som jobbar med globala frågor. Vid biståndsmyndigheten Sidas monter fick du följa med textilarbetare i deras vardag i Bangladesh, detta i ett par virtual reality, vr-glasögon.
Hos fredsorganisationen CISV stod social hållbarhet i fokus. Här är det vänskap över nationsgränserna som gäller samt att få alla att inse människor lika värde.
– Syftet är att öka den kulturella förståelsen, utbilda och inspirera människor mot en fredligare värld, säger 18-åriga Julia Grentzelius, en av de aktiva medlemmarna i CISV.
80 länder är med i organisationen som vänder sig till barn och ungdomar. I alla dessa länder arrangeras läger där medlemmar över hela världen samlas. CISV tänker att möten mellan olika människor världen över ska skapa ett mer öppet sinne och göra oss till aktiva världsmedborgare.
– Man får både anordna läger i Sverige och åka på läger utomlands. Jag har varit på fyra stora läger, två i USA, ett i Italien och ett i Brasilien, berättar Julia Grentzelius.