Verksamhetschef vid vårdcentralen, som drivs i privat regi och har avtal med Region Östergötland, är specialistläkaren och psykiatern Kais Mahod.
Han visar runt i det som tidigare var Intersports lokaler, där nu vårdcentralens möbler och utrustning kommit på plats. Vi börjar i det första väntrummet, på det första av vårdcentralens två plan, plan som förbinds med en rulltrappa.
Här nere, där receptionen ligger, blir det en lättakut, med drop in, berättar Kais Mahod, där besökarna med hjälp av två datorer själva kan knappa in vilka besvär de har, något som är nytt i Hageby.
– De behöver inte komma till receptionen. De kan knappa in till exempel ont i halsen i två dagar, ålder, rökare och så vidare, säger Kais Mahod.
En sjuksköterska i ett rum intill gör en snabb bedömning utifrån det, och en läkare finns i nästa rum, redo att direkt ta emot patienter med akuta lättare besvär, som halsfluss, sårskador eller urinvägsinfektion.
– Det kan ta kanske en halvtimme från att patienten kommer in till att patienten får träffa en läkare, säger Kais Mahod.
Tillgängligheten, att patienten snabbt får hjälp, är något vårdcentralen nischar sig med.
Om sjuksköterskan ser att det inte är en patient som är en akutpatient kan hon boka en tid, så man ändå får med sig en bokad tid direkt.
Vårdcentralen har eget laboratorium för provtagning, en fotterapeut och BVC.
Vi tar rulltrapporna upp till nästa plan, där det andra väntrummet finns, för bokade tider. Här uppe finns också fjorton undersökningsrum.
– Det är en stor vårdcentral.
Vårdcentralen ska fullt utbyggd kunna ha minst 10 000 listade patienter. Hittills har 1 400 listat sig här.
I dagsläget har vårdcentralen tre läkare, två sjuksköterskor, tre undersköterskor, en kurator och två vårdadministratörer. Det finns en beredskap för att bygga ut den organisationen.
Varför valde du att etablera dig här i Hageby och Mirum?
– Jag har bott i Hageby, så jag vet hur det funkar, säger Kais Mahod som också jobbat på en öppenvårdsmottagning i Hageby, ett tungt område.
– Jag tror att jag kan lyckas här.
Cityhälsan Söder är hårt belastad, och Mahod menar att det utan tvekan finns plats för en till vårdcentral i Hageby. Vårdcentralen Mirum har tagit över två äldreboenden.
Kais Mahod påpekar också fördelen med placeringen i Mirum Galleria, med fri parkering och att man kan både handla och träffa läkare.