Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Oroligheterna i city ökar när gymnasiekolor är stängda

Det är inte bara elevernas betygssättning som kan påverkas av coronapandemin, det finns även en oro för att gymnasieelever som går individuella program inte klarar av att sköta sin skolgång utan rutiner.

Det finns en oro för vad eleverna gör när de inte längre har rutiner i skolan.

Det finns en oro för vad eleverna gör när de inte längre har rutiner i skolan.

Foto: Jessica Gow/TT

Gymnasieskola2020-05-18 07:50

– Det finns elever som trillar tillbaka till där de var tidigare med sena kvällar och nätter på stan och hamnar bland fel folk, säger Ronny Ståhling, elevcoach på KF-utbildning, tidigare Karmfalkska skolan.

Han hör både från polisens håll och från socialsekreterare att oroligheterna i city har ökat den senaste tiden.

I Norrköping är det cirka 500 elever som studerar på individuella program för att klara sin gymnasieutbildning, några klarar av att sköta sin skolgång, men långt ifrån alla. Ronny Ståhling önskar att även elever på IVA-programmen hade undantagits från restriktionerna precis som särskolan.

– Det är ett svek mot ungdomarna och det kommer att bli dyrt för samhället för att inte tala om det mänskliga lidandet. De flesta ungdomarna vill ju göra rätt för sig men ramlar igenom när ingen vuxen tar hand om dem.

– Att i gymnasieskolor klara av att upprätthålla en kontinuitet i positivt skolarbete bland ungdomar med särskilda behov eller bland ungdomar med ett socialt normbrytande beteende där skolan är den enda platsen med fasta rutiner i vardagen är minst sagt en utmaning, säger Ronny Ståhling.

Och det är en utmaning som blir större till hösten.

– Då är det ännu fler elever som kommer behöva läsa på individuella program, det är fler som inte lyckas på de nationella programmen och som då hamnar hos oss. Hur kommer undervisningen att se ut då, frågar sig Ronny Ståhling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!