Det rekordstora engagemanget för Annelie Joelssons e-förslag om Grytgöls pedagogiska barnverksamhet har inte gått Frida Granath förbi.
– Det är en fråga som intresserar många personer, säger hon.
Var ligger frågan nu?
– Den bereds av tjänstemän i förvaltningen. Den har inte kommit upp i kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige ännu.
Kan föräldrarna i Grytgöl känna något hopp om att kommunens nedläggningsbeslut kan rivas upp?
– Vi väntar på utslaget från förvaltningsrätten om beslutet har fattats på rätt ställe. Det är sagt att vi ska få återkoppling om det senast 1 juli. Beroende på vad som sägs där får vi se vad som händer, svarar utbildningsrådet Frida Granath.
Sedan hösten 2014 läggs medborgarförslag från kommuninvånarna i Finspång digitalt och kallas e-förslag. För att handläggningen ska gå vidare finns en undre gräns på 30 underskrifter.
Hur tungt väger e-förslagen när besluten ska tas?
– Ganska tungt. Vi tar flera e-förslag, jag kan inte säga hur många. Det är våra medborgares möjlighet att framföra sina åsikter. Vi behandlar dem och tar hänsyn till vad människor tycker.
Väger de extra tungt med underskrifter i rekordomfattning?
– Fler underskrifter ger ju en tydlig signal att det är många som står bakom det.
Näst största gensvaret hittills fick ett e-förslag 2015 om en flexiblare tillämpning av 15-timmarsregeln på förskola, med 155 underskrifter.
Under måndagen fanns i Finspångs rondeller en handfull skyltar med rim i sann "Polustus-anda" om nedläggningen av Grytgöls barnomsorg.