Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Konsten att bilda ett nätverk

Det var nyfikenheten som lockade cirka 20 kvinnor från Hällestad med omnejd till Grytgöls Folkets Hus för att få information om nätverk.
Vid kvällens slut hade två grupper utkristalliserats.

Helena Balthammar från länsstyrelsen (stående) informerar Mari Aktne, Gunilla Malteskog och Lisbeth Andersson.                                                               FOTO: GUNNAR JOHANSSON

Helena Balthammar från länsstyrelsen (stående) informerar Mari Aktne, Gunilla Malteskog och Lisbeth Andersson. FOTO: GUNNAR JOHANSSON

Foto:

GRYTGÖL2004-02-28 06:00
Bakom träffen stod Östgöta Resurscentrum och Finspångs kommun. Resurscentrum är ett samarbetsprojekt mellan länsstyrelsen och östgötakommunerna. Östgöta resurscentrum stödjer kvinnors nätverk med pengar. Sedan 1997 har 1,6 miljoner kronor delats ut. För att ett nätverks ska få stöd måste vissa kriterier uppfyllas, till exempel ska det finnas en tydlig verksamhetsidé.
Helena Balthammar från länsstyrelsen är projektledare för Östgöta Resurscentrum, vars uppgift är att "verka för en stark region och en regionalpolitiks utveckling som utgår från båda könen."
- Vi stödjer kvinnors nätverk för att vi märkte att regionala utvecklingsmedel till största delen kom män tillgodo, säger Helena Balthammar.

Tre träffar
Anders Bengtson, som arbetar med bl a tillväxtfrågor på kommunstyrelsekontoret, är Finspångs kommuns representant i Östgöta Resurscentrum. Han noterade att inget nätverksstöd ännu har gått till Finspång.
- Det tyckte jag var synd och tog kontakt med Helena.
Resultatet av den kontakten blev att tre informationsträffar ska hållas i Finspång, en i varje församling. Träffen i Grytgöl var den första och i mitten av mars äger den andra rum.

Nyfikna
Mellan 15 och 20 kvinnor kom till Grytgöls Folkets Hus, en uppslutning som både Helena Balthammar och Anders Bengtson var nöjda med. De som kom hade nyfikenheten på nätverkande gemensamt, liksom önskan att diskutera olika ämnen och knyta kontakter.
Däremot var inte alla företagare, vilket inte heller var något krav - både Anders och Helena betonade att nätverk kan vara av olika slag.
Bland dem som kom till träffen fanns den ensamma företagaren på landsbygden, hon som inte hade några planer på att starta företag, hon som tidigare varit företagare, hon som var engagerad i föreningslivet, hon som håller på att starta ett företag, hon som är intresserad av att jobba för landsbygden för att bara nämna några.
Under kvällen genomfördes diskussioner i tre grupper, kring företagande, landsbygd och idrott/ friskvård.
Kvällens diskussioner mynnade ut i att två grupper bildades, som ska fortsätta träffas och kanske det så småningom bildas ett nätverk. Grupperna riktar in sig på frågor om företagande respektive landsbygdsfrågor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om