1996 övertog han rollen som ordförande i Grytgöls IK, men engagemanget började långt tidigare än så.
– Jag är född här uppe och har alltid varit involverad. Vi byggde hus 1982 och när barnen började skolan blev jag ännu mer engagerad, berättar Göran Gustafson.
Klubben anordnade billotteri som blev populärt.
– Man kunde vinna en ny bil och Ingvar Oldsberg var här på slutet av 1980-talet. Jag blev lotterikontrollant och blev mycket aktiv i föreningen långt innan jag blev ordförande för 25 år sedan.
Göran påpekar att mycket har utvecklats och utökats under åren.
– Förr slängde vi bara upp några stolar innan vi åkte iväg med Polustusvagnarna. Nu förbereder vi långt innan och har duktiga målare och tecknare i föreningen. Det är mellan 120 och 150 personer som är med i karnevalståget, runt 300 personer hjälper till under dagen och vi säljer 35 000 lotter.
Han har mängder av minnen och lyfter fram klubbens dansarrangemang vid Björkliden och Ung Vänsters femdagarsfestival, där bland annat Gudrun Schyman och Mikael Wiehe medverkade. Ett år höll GIK i öppnandet av Östgötadagarna och Eldkvarn har spelat vid festplatsen.
– Då arbetade vi in i det sista. Klockan fyra på morgonen var taket till scenen klart, klockan 6 rullade de första lastbilarna in för att rigga ljud och ljus, säger Göran Gustafson.
Han har varit med vid massor av föreläsningar i landet och berättat om den driftiga landsortsklubben som har återkommande arrangemang som Polustus, Flergrensstafetten och Mopperally.
– När vi föreläste för Svenska Varpaförbundet sa de efteråt: "Vi har bara en önskan och det är att ni arrangerar SM i varpa". Vi sa ja, som vanligt, och startade en varpasektion. När vi kastade i allsvenskan hade vi telefonkontakt med de andra klubbarna och rapporterade in resultaten. Vi har även blivit inbjudna till VM i kubb i Tjeckien, berättar Göran Gustafson.
Annelie Thyselius bodde tidigare i Finspång, men flyttade till Grytgöl 2008 och blev engagerad i klubbens arrangemang omgående.
– Min man Pelle är med, så jag hade inget val, säger Annelie med glimten i ögat.
– Jag föreslog Annelie som ny ordförande för länge sedan. Hon har det rätta engagemanget och är organiserad, till skillnad mot mig. Hon hoppar in och rättar till bristerna bra, påpekar Göran.
Han betonar att han fortfarande kommer vara aktiv i föreningen, men eftersom 70-strecket närmar sig är det dags att ta klivet ner från ordförandepositionen.
– Vi har redan jobbat parallellt länge, Annelie har stöttat mig i fem år, nu får jag stötta henne.
Annelie är till yrket personalchef på Coop Finspång.
– Jag har aldrig sökt den tjänsten eller det här ordförandeskapet, utan alltid blivit tillfrågad. Det kanske beror på att jag är mån om folk, säger Annelie.
– Vissa ser saker som behöver göras, Annelie gör det och har bra idéer, tillägger Göran.
I Grytgöl bor det cirka 525 personer, men antalet medlemmar i GIK är hela 930 personer. Björkliden, som har ny restaurang, hyrs ofta ut på sommarmånaderna.
Trettondagsrevyn är en annan mångårig tradition.
– Revytraditionen i Grytgöl är äldre än idrottsklubben som bildades 1928. Vi har även en medlemstidning – GIK-nytt – som kommer ut fyra gånger per år, säger Göran Gustafson.
– Det roligaste är att man aldrig är ensam, många vill hjälpa till och tycker det är roligt att det händer mycket, konstaterar Annelie Thyselius.