Hur minns du sommaren 1994?

Magisk. Lycklig. Ett himla ståhej. Så minns några Finspångsbor sommaren 1994.

Patric Björk minns sommaren 1994 som helt magisk. "Vi satt uppe på nätterna, drog ut tv-apparaterna utomhus och såg matcherna".

Patric Björk minns sommaren 1994 som helt magisk. "Vi satt uppe på nätterna, drog ut tv-apparaterna utomhus och såg matcherna".

Foto: Magnus Johansson

Fotboll2024-06-24 01:00

Patric Björk, 54, Finspång:
– VM -94, när vi grävde guld i USA och kom trea. Det var helt magiskt. Det var en härlig sommar med varmt väder. Vi satt uppe på nätterna, drog ut tv-apparaterna utomhus och såg matcherna.

undefined
För Matilda Forsberg var det en lycklig sommar. "Jag kommer ihåg att jag gick på Rockslottet".

Matilda Forsberg, 46, Finspång:
– Jag var 16 år, skulle börja på gymnasiet och var lycklig. Jag kommer ihåg att jag gick på Rockslottet i Finspång.

undefined
Kennet Mårtensson minns allt ståhej runt fotbolls-VM. "Jag tänker på spelare som Tomas Brolin och Thomas Ravelli och på låten När vi gräver guld i USA".

Kennet Mårtensson, 46, Finspång:
– Det var ett himla ståhej kring fotbolls-VM. Jag tänker på Tomas Brolin och Thomas Ravelli och på låten "När vi gräver guld i USA".

undefined
Lloyd Henrysson minns att de skulle åka till Malmö på semester, men att de inte kunde inte åka förrän kvartsfinalen var slut. "Den gick ju till förlängning och straffar. Så vi tittade klart, sen åkte vi söderut mitt i natten när matchen var slut".

Lloyd Henrysson, 71, Finspång:

– Vi skulle till Malmö på semester, men kunde inte åka förrän kvartsfinalen var slut, som ju gick till förlängning och straffar. Så vi tittade klart och åkte söderut mitt i natten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!