Tågolycka – problem för industrin

Tågolyckan som förstörde rälsen ställer till bekymmer för ortens industrier. Både SSAB och Gränges tvingas sköta sina transporter via lastbil.

15 augusti 2016 14:45

Det var under fredagskvällen som sex vagnar i ett godståg från Green Cargo spårade ur vid Sundet, utanför Finspång.

– Tåget hade 24 vagnar. Sex vagnar spårade ur och tre av dessa välte. En vagn träffade ett uthus. Det blev bara materiella skador på uthuset och infrastrukturen. Green Cargos transporter till och från Finspång har två tåg per dag och riktning, cirka 20 tåg per vecka, berättar Sohana Josefsson på Green Cargos presstjänst.

Trafikverket ansvarar för bärgningsarbetet som inte hade påbörjats under måndagen. Hur olyckan kunde ske ska utredas framöver.

De närmaste veckorna kan inte järnvägen nyttjas, vilket påverkar industrierna i Finspång. SSAB transporterar en hel del stål via tåg mellan Oxelösund och Finspång.

– Det transporteras 600 ton stål varje dag, nio tågvagnar per dygn. Nu får vi lösa det med hjälp av lastbil istället. Det blir många fordonstransporter, 16 lastbilar per dag, säger Peter Breti, platschef, SSAB i Finspång.

Han har fått information om att det kan ta cirka två-tre veckor innan den skadade rälsen har lagats och transporterna kan gå via tåg igen.

– Det är väldigt viktigt att vi har en bra järnväg till Finspång. Allt vår stål tas den vägen. Det här tar energi och resurser och transporterna kostar mer, samtidigt som det är miljömässigt sämre, säger Peter Breti.

Även Gränges påverkas.

– Vi transporterar framförallt en hel del aluminiumgöt från Sundsvall, cirka 500 ton i veckan. Nu blir det lastbilskörning istället, men vi hoppas kunna klara oss utan störningar i produktionen, säger Kent Schölin, vd för Gränges i Finspång.

Både Gränges och SSAB har dessutom regelbundna tågtransporter med gasol.

– Vi får hoppas att de löser det här så fort som möjligt. Det låter jättekonstigt att tåget spårade ur när hastigheten ska vara 20 kilometer i timmen, påpekar Kent Schölin.

Green Cargos tåg avgick från Finspång i riktning mot Skärblacka/Kimstad och var bland annat lastat med stora pappersrullar. Tåget hade diesellok i varje ände. Banan är enbart avsedd för godstrafik.

– Det blev rejäla skador på vagnarna som spårade ur. Vi har dragit tillbaka resten av vagnarna till Finspång. Det är Trafikverket som ska ta reda på hur olyckan kunde ske, berättar Sohana Josefsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!