Succé för efterlängtad Seniorgala

Det var många nöjda pensionärer som besökte premiären av Seniorgalan i Finspång.

17 januari 2017 15:55

– Fantastiskt bra! Synd att det inte har funnits tidigare, det här har vi väntat på, sammanfattade Gunnar Olsson som var på plats i Kulturhuset tillsammans med hustrun Sonja.

Efter tre år i Norrköping var det nu dags för Seniorgalan i Finspång. Och det blev succé även här. Tre sittningar med gratis tårta, kaffe och underhållning lockade 150 personer vid varje tillfälle.

– Folk verkar nöjda, jag är glad, berättade initiativtagaren Georgis Touma som i ett känslofyllt tal från scenen berättade om hur han vill tacka alla äldre som byggt upp Sverige till vad det är idag.

Underhållningen var det inte heller något fel på. Roland Engdahl höll igång med trombonen och sitt piano. Towe Widerberg sjöng som i fornstora dagar. Ragnar Dahlberg var skicklig konferencier som berättade om sin pappa, född 1881, som sett den första bilen i Stockholm någon gång runt sekelskiftet. Tiderna förändras och tekniken går framåt i rasande fart, det höll de flesta med om.

Mariehultkören, från Skärblacka, stod för skönsång, landshövding Elisabeth Nilsson berättade underfundigt om vikten att hålla igång och ha ett aktivt liv som pensionär. Socialrådet Ulrika Jeansson (S) hyllade alla seniorer som byggt upp Finspång och dess föreningsliv. När tårtan och kaffet sjunkit ned en bit fick också kroppen sitt när Medley bjöd på lite gympa. Riksdagsledamoten Magnus Oscarsson(KD), från Ödeshög, var också på plats och serverade kaffe. Dessutom delades det ärofyllda priset Årets Finspångare (se separat artikel) ut.

– Jättetrevligt att det händer något sådant här i Finspång, konstaterade Birgitta Johansson och fick medhåll från väninnan Britten Persson.

Reine Segerlund var kanske den som sammanfattade känslan i Seniorgalan på allra bästa sätt.

– Många av de äldre har nog aldrig fått ett tack under hela sitt liv för vad de har gjort för samhället på olika sätt. I och med den här galan så får de det och det är förstås bra och välkommet, sa han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa