Ställer ut på världens största konstmässa

Lotorpstjejen Marie Åkerlunds konstverk får alltmer uppmärksamhet i USA. Nu ska hon ställa ut på världens största konstutställning, Art Expo i New York.

8 april 2015 08:37

I november flög hon över för första gången. 20 april går färden igen. Konstnären Marie Åkerlund får chansen att visa upp sina kreativa färdigheter när världens blickar riktas mot New York under Art Expo 23-26 april.

– Det blir väldigt kul att få visa upp sig på en så stor utställning, säger Marie Åkerlund.

Denna gång är det med skickligt komponerade verket ”Shades of blue”.

– Jag valde att visa upp ett av mina verk som jag är riktigt nöjd med. Tavlan gestaltar tankar och känslor. Jag la ut den i olika sociala medier och har aldrig fått så mycket positiv respons, berättar Marie.

I november ställde hon ut hos Agora gallery som hon fortfarande representerar i New York. Men hon har även börjat jobba för ett galleri i Kalifornien och ska delta på en utställning i Las Vegas i höst.

– De frågade om jag ville ställa ut på Art Expo. Jag trodde inte att det skulle bli en ny USA-resa redan nu.

Hon ser fram emot att beskåda all sevärd konst och hämta ny inspiration.

– Det här är fortfarande en personlig utveckling för mig. Jag utmanar mig själv att göra saker. Jag är fortfarande väldigt flygrädd, men jag lär mig att trotsa alla fobier, säger Marie.

Marie medverkar också i en jurybedömd, årlig konstbok som ges ut över stora delar av USA.

Hon har verkat som heltidskonstnär i cirka ett och ett halvt år och påpekar att fler får upp ögonen för hennes alster.

– Det är även många gallerior i Europa som hör av sig och vill att jag ska ställa ut där, bland annat i Milano i Italien och i Österrike, säger Marie Åkerlund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson