Publiksuccé för konstrunda

Tioårsjubilerande Konst i höstrusk i Rejmyre-trakten, blev rena publiksuccén. Men arrangemanget svarade inte alls upp till något höstrusk...

31 oktober 2015 09:36

– Nej, det blev istället strålande skönt höstväder och det får vi bara tacka för, sa Per Josefsson, en av konstnärerna som deltog i årets upplaga av konstrundan.

Publiken strömmande till som kanske aldrig förr och det lär också ha varit fler utställande konstnärer än någon gång tidigare.

– Ja, så är det nog och tack vare att det kommer så många besökare, känns det extra kul i år med jubileumsarrangemanget, fastslog Per Josefsson, som själv tog emot besökare i sin ateljé i Rippestorp.

Två av de 100-tals besökarna var Lotta och Stefan Arrelid från Norrköping:

– Vi har ju många konstrundor i Östergötland, men den här känns extra kul, eftersom det är mycket olika konst som bjuds hos många konstnärer på ett relativt litet område, menade Lotta Arrelid när vi träffar henne bland Kerstin Danielssons broderier och mattor i ett vagnskju i Rippestorp.

Mångfalden av konsten var imponerande det här året. Här fanns måleri, textil, syslöjd, broderier, skulpturer, smycken, skinn och smide, kläder och fårskinn samt fotokonst. Det sistnämnda något som blir allt mer populärt i konstkretsar:

- Ja, så känns det faktiskt, säger Fredrik Sundqvist, som var en av årets utställande fotografer. Det är många som verkar vara intresserade av fotokonst och att hänga den sortens konst hemma tillsammans med vanlig, traditionell konst.

Fredrik ställde ut tillsammans med Marie Åkerlund i Rejmyres nya turistbyrå, som blev mycket lyckad som en tillfällig konstutställningslokal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström -