Positivt energiknippe med enkelt motto

Motion och friskvård ska vara kul. Det tar instruktören Sara Hillbom fasta på under träningspassen. Möt den sjätte och sista kandidaten till Årets Finspångare.

30 november 2016 08:07

– Jag tror att jag smäller av. Är det sant? Det här hade jag förstås inte räknat med, utbrister Sara Hillbom när tidningen ringer upp och berättar att hon är en av sex som nominerats till utmärkelsen.

Hon är numera ett välkänt ansikte i Finspångs tränings- och motionskretsar. Förutom friskvård och seniorgympa erbjuder hon via bolaget Power Yoga löparskola, Cross Nature (styrke-och konditionsträning i skogen), barnvagnsträning utomhus nyblivna mammor plus lunchgympan på Siemens. På visitkortet kan Sara Hillbom dessutom skriva både yogainstruktör och certifierad massör.

– Om jag lever som jag lär? (skratt) Jo, det gör jag. Men även jag fikar och äter kaffebröd. Det är normalt. För min egen del fastnade jag för gympan i Vibjörnsparken redan sommaren 1992 och sedan har det fortsatt. Fortfarande tycker jag om rörelseglädjen och musiken. Motion ska inte vara krångligt.

Nomineringen tar fasta på hennes engagemang för att genom träning få friskare Finspångsbor. Det handlar om att vara ute i skog och mark i grupp, träna styrka och kondition på allas villkor och förmåga och där varken ålder eller status spelar roll. ”Sara är en målmedveten och positiv människa med stort hjärta för både människor och djur”, lyder motiveringen från en läsare som uppskattar det hon gör.

– Glädje och sammanhållning är viktigt och det har vi. Jag gillar enkelheten. Motion får inte vara för krångligt och innehålla en massa måsten. Jag är ingen vän av kostscheman eller dietkost med lite kolhydrater men tycker att individuella träningsplaner är bra.

– Vanlig mat i lagom stora portioner och sunt förnuft räcker långt samt att undvika för mycket socker och läsk. En allt för snabb viktnedgång gör att du lätt går upp kilona igen. Folk i allmänhet brukar faktiskt inte känna till hur mycket socker det faktiskt är i maten vi dagligen äter.

Ibland känner hon sig lite extra privilegierad, det är få förundrat att kunna få jobba med sin hobby.

– Att träna ute och i grupp med bara himlen som tak är underbart. Det är en frihetskänsla som är svårslagen. Jag njuter av att hålla igång. Att motionera är jättehärligt på alla sätt.


Röstningen  till Årets Finspångare 2016 kommer att starta den 1 december på vår
undersida för Årets Finspångare. Klicka här för att komma dit.

Sara Hillbom

Ålder: 45 år.

Familj: Anders, sönerna David och Martin, mamma och pappa, två bröder med familj.

Bor: Litet hus vid kanten av Grosvadsskogen.

Yrke: Egen företagare inom träning och hälsa, deltidsjobb på Städföretaget.

Intressen: Träning, gärna utomhus. Pyssla i mitt hem och rå om mina djur. Stor kärlek till djur.

Det bästa med Finspång: Närhet till naturen.

Vad skulle du vilja se i Finspång: Utegym. Större utbud av affärer i centrum.

Bra att veta: Omröstningen öppnar 1 december. Priset delas ut på premiärupplagan av Seniorgalan i Finspång den 17 januari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa