– Det ska bli en lägenhet av den här lokalen där de är nu. Men självklart ville vi försöka hitta en ny lokal för den här verksamheten som är guld värd, även om den egentligen inte är en kommunal angelägenhet, berättade kommunstyrelsens ordförande Ulrika Jeansson (S).

Cirka 50 damer möter upp till tisdagens träff på Oxhagsvägen. Kön ringlar lång innan "insläppet" exakt 10.00.

Aktiviteterna är snart i full gång.

Artikelbild

| Supernöjd. Birgitta Edlund är supernöjd med den nya lokalen på Östermalmsområdet.

– Jag har gått hit i sju år. Sedan jag blev änka betyder det mycket för mig att få möjligheten att umgås på det här sättet, förklarade Margareta Hedberg under tiden kortspelet Åsna fortgår.

Atmosfären är uppsluppen, högljudd och trevlig. Ulrika Jeansson, som är en van talare, får anstränga sig rejält för att göra sig hörd.

– Det här är verkligen äldrepolitik när den är som bäst. Att vi stöttar det här beror på att det förebygger ensamhet och minskar riskerna för allt annat som kan hända när en person blir äldre, sa hon.

Den 22 mars går flytten till DHR:s lokaler på Östermalmsvägen 36. Kommunen står för Träffpunktens hyra till DHR, som också är kvar i samma lokaler. Den 3 april är det dags för premiärträff.

Artikelbild

| Ser fram emot. Margareta Hedberg ser fram emot tisdagarna när det är dags att träffa jämnåriga och undvika att förlora i kortspelet Åsna.

– Det är en fantastisk känsla att vi har fått en ny lokal, som dessutom är så pass bra. Där kan vi samla alla i ett stort rum, det kan vi inte här. En annan fördel är att det är fler som bor på den sidan och får lättare att ta sig dit, berättade Berith Nord som drivit just den här Träffpunkten i tio år tillsammans med väninnan Birgitta Edlund.

De började på Ekkällevägen, fortsatte till Oxhagsvägen och nu blir det alltså Östermalmsvägen.

Artikelbild

| Tioårsjubileum. Berit Nordh startade just den här Träffpunkten för tio år sedan tillsammans med Birgitta Edlund.

– Du hör hur det låter! Det handlar mycket om social samvaro. Vi har kul tillsammans och arrangerar bland annat resor, fester, underhållning och studiebesök. Förutom fikat och alla diskussioner, konstaterade Birgitta Edlund och skrattade.

Men varför är det inga män på dessa träffar?

– De är välkomna, men jag tror inte de törs. De har ju sin "antikrunda" när de är ute och går, där är det inga kvinnor med, förklarade Birgitta Edlund.

Siktar ni på tio år till?

– Ja, självklart. Då är vi bara bortåt 90 år, men det finns rullatorer, sa Birgitta Edlund och fick medhåll från Berith Nord.