Nytt café i Finspång

Ett nytt café i proffsklass och ett nytt andaktsrum, som service för patienter på nya Vårdcentrum i Finspång. Det byggs klart just nu.

16 mars 2019 08:00

Det berättade Ulf Carpvik, vice ordförande i Centrumkyrkan vid ett möte med medlemmar från RPG, Riksförbundet Pensionärsgemenskap, i Finspång.

– Vi gör just nu en om- och tillbyggnad av Centrumkyrkan i Finspång och i nybyggnaden kommer det bland annat att finnas ett större café och ett serveringskök, berättade Ulf Carpvik.

Ett café som är tänkt att serva patienter och personal på nya Vårdcentrum i Finspång, där det inte kommer att ingå något café eller någon restaurang?

– Vi har inte tagit något definitivt beslut om att vår cafésatsning, kommer att öppnas för allmänheten och bland annat då de som besöker Vårdcentrum, säger Ulf Carpvik.

– Men det är inte omöjligt att det kan bli så och i så fall handlar det om ett café som kommer att drivas professionellt och av hög klass.

Något som i så fall även kommer att glädja närsjukvårdsdirektören Magnus Oweling, som brukar säga att hans ”caféhopp” står till Centrumkyrkans nya satsning.

– Det kan jag tänka mig, för ett café, är säkert något som många besökare till Vårdcentrum skulle uppskatta. Och faktum är, säger Ulf Carpvik, att vår nya utbyggnad bara är åtta meter från nya Vårdcentrum som närmast.

Vad bygger ni för nytt andaktsrum i Centrumkyrkan?

– Det är ett rum som är tänkt för allmänheten, där man kan få en stunds stillhet. Exempelvis om man varit på Vårdcentrum och fått ett tråkigt besked om sin hälsa. Då tror vi att ett andaktsrum, med sin stilla atmosfär, kan ha en viktig roll att spela.

– Och vår målsättning är i så fall också att rummet ska vara bemannat under så lång tid som möjligt, under dagtid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström