Nya butiksägare klara

Lolita Andersson och Lillemor "Kicka" Reidarsdotter tar över butiken Handlarn i Igelfors. Och nu har man även planerat in en invigningsfest.

6 mars 2016 16:30

– Vi har bokat lördagen den 19 mars, som invigningsfest med underhållning och tårtkalas för alla våra kunder, säger Lolita Andersson som tillsammans med Lillemor "Kicka" Reidarsdotter tar över butiken efter Jan Karlsson.

– Och för underhållningen svarar om trollkarlen Mikael Johansson, som normalt levererar varor till oss, men den här gången ska han stå för underhållningen, säger Lolita Andersson.

Hur känns det att ta över den här glesbygdsbutiken?

– Det känns spännande att ta över ägarskapet och plötsligt vara den som bestämmer allt, säger Lolita Andersson, som jobbat i butiken i 1,5 år. Och under den tiden har jag och Kicka skött det mesta, när det gäller inköp och försäljning, så det nya är ju att jag och Kicka även ska ansvara för bokföringen och all pappersexercis.

Kicka Reidarsdotter har massor av rutin från butiken:

– Jag har jobbat här i 25 år, så jag känner till det mesta som ska göras, men givetvis blir det lite mer jobb och mycket mer ansvar, när vi tar över ägarskapet.

Hur ser lönsamheten ut för butiken?

– Allt hänger på om de boende här i trakten är köptrogna, samtidigt som vi måste fortsätta hålla en hög servicegrad, för att kunderna ska vara nöjda med oss och butiken, säger Lolita Andersson.

– Och för att öka lönsamheten, har vi även spel, apotek, paketutlämning och systembolagsutlämning i butiken. Dessutom driver vi ett café i anslutning till butiken och utanför butiken finns en bensinmack, som vi har hand om.

Hur många boende finns det i Igelfors med omnejd?

– Senast jag hörde en siffra var det runt 300 fast boende, men på senare tid har vi haft en del inflyttningar. Dessutom ska vi försöka jobba upp en kundkrets mot Grytgöl, för att på det sättet öka omsättningen och lönsamheten i butiken.

– Dessutom har vi ju en hel del sommarboende runt Igelfors, som vi hoppas få behålla som kunder. Och på våren har vi en hel del fotbollsläger här i Igelfors, vilket också kan bidra till omsättningen i butiken.

Kommer ni att förändra varusortimentet, när ni tar över butiken?

– Det är mycket möjligt att vi gör en del förändringar och då handlar det i första hand om varor, som vi märker att kunderna efterfrågar.

Har ni möjlighet till några glesbygdsbidrag av Finspångs kommun?

– Vi får hemsändningsbidrag av Finspångs kommun och länsstyrelsen, när vi åker hem med varor till våra kunder och den verksamheten ska vi försöka öka.

– När det gäller kommunen är de fastighetsägare och med dem har vi ett bra hyresavtal och Vallonbygden som sköter servicen av fastigheten.

011 - 200 448

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström