Mycket jobb med glas

Nyblivne chefen och delägaren av Reijmyre glasbruk, Ulf Rosén, startade för drygt en månad sedan även ett designföretag.

13 juni 2019 08:20

– Ja, det stämmer och jag har där redan inlett ett samarbete med konstnären Marie Åkerlund från Lotorp, berättar Ulf Rosén vars nya företag heter Rosen Design.

Så nu är du ordentligt inne i glasbruksbranschen igen, via nya delägandet av glasbruket och dessutom via glastavlorna som utvecklas av företaget Rosén Design?

– Ja, men jag kommer givetvis nu att främst lägga min energi på att utveckla glasbruket, men kommer även att fortsätta att utveckla produkter och marknadsföra glastavlor i företaget Rosén Design.

Och här har du säkert nytta av din långa erfarenhet av glasbranschen?

– Ja, jag har jobbat inom svensk glasindustri sedan 1985, senast som vd för Reijmyre Glasbruk under perioden 2015 till 2017, innan jag då helt lämnade glasbruket, för att nu återkomma som delägare igen.

Jag är ju också uppvuxen i Rejmyre och min far Lennart var chef och ägde glasbruket mellan 1950- 1975.

Vad handlar samarbetet om med Marie Åkerlund?

– Marie Åkerlund har på uppdrag av mig utvecklat en ny konstkollektion belysta glastavlor med hennes målningar. Premiärkollektionen består av fyra glastavlor, där Maries bilder ”målas” med en unik teknik, som innebär att man utför konsttryck på glas.

– Den första premiärkollektionen består av fyra glastavlor, med namnen Båten, Ensamseglaren, Lilla Fågel och Balansgång.

För ett tag sedan var det premiär och vernissage för tavlorna, via en utställning i konsthallen Engelska magasinet i Rejmyre och nu visas de i glasbrukets fabriksbutik.

– Tavlorna tillverkas i begränsad upplaga och jag kallar tekniken för ”Crystal Imagine”, som kommer från ett tidigare samarbete som jag haft med Apple, Beatles skivbolag, där liknande produkter togs fram .

Så här säger Marie Åkerlund:

– Det känns kul att åter arbeta tillsammans med Ulf. Vi hade tidigare ett så kreativt samarbete, då jag som formgivare åt Reijmyre Glasbruk designade handmålade fat samt skapade en kollektion Jugendglas våren 2017.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström