Marie vill leva sin dröm

Med fotorealistisk konst skapar Marie Åkerlund målningar och teckningar av kända artister.

Nu tar hon steget till eget företag.

– Jag vill leva min dröm, säger hon.

8 november 2013 09:35

Lotorpstjejen Marie Åkerlund har alltid målat.

– Men det var först de senaste två åren som jag kände att det här vill jag göra på heltid.

Hon tog kontakt med Nyföretagarcentrum och har gått höstens starta egetkurser i Finspång som lockat hela 52 deltagare hittills.

– Kurserna har varit över förväntan. De har tagit upp allt möjligt som varit jättebra. Nyföretagarcentrum har hjälpt till med allting, säger Marie Åkerlund.

Nu startar hon upp Åkerlund konst som hon ska driva i hemmet i Lotorp.

Det som började med Takida har sedan växt sig allt större. I somras fotade hon av i stort sett samtliga artister under Bråvallafestivalen. Joakim Thåström, In Flames, Green Day, Plura Jonsson och Volbeat är exempel på välkända artister som Marie gör personliga porträtt av i form av målningar och teckningar.

– Det finns många musikintresserade som gärna vill ha ett porträtt av sin idol. I sommar ska jag ha en utställning i Norrköping, där jag ställer ut 20 verk på olika artister och band.

47-åringen gör även privatporträtt och i sin webbshop har hon originaltavlor och tryck i olika material som canvas, plexi och aluminium.

Marie berättar att många betraktare anser att hon ger liv i sina teckningar.

– Jag måste måla varje dag. Det är som en drog. Jag pratade med Ernst Billgren för ett par år sedan. Han sa att han målat varje dag i 50 år. Då tänkte jag att jag ska göra likadant, säger Marie Åkerlund.

Läs mer i lördagstidningen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson