Kollade in lyxbilar

I veckan spanade SPF Seniorerna från Finspång in en Lamborghini sportbil för drygt fem miljoner kronor. Det var studiebesök hos PlatinumCars i Åby.

16 maj 2019 12:00

– Nu finns det ju mer normala bilar även hos den här bilfirman, men visst kittlar det lite extra att få titta närmare på sån här häftiga sportbilar, fastslog Lars Carling medan han gick runt i bilhallen och kollade in bilarna.

Lars Johansson gick också runt och kollade på miljonbilarna och var lite sugen på att provköra en av dem?

– Visst skulle det vara kul att provköra en, men då skulle man nog hela tiden vara rädd för att man förorsakade en skråma i lacken och det vore ju inte så kul.

Det var föreningens sekreterare Kerstin Lundqvist, som bokat in den här vårutflykten hos PlatinumCars och sa så här om besöket:

– PlatinumCars ägare och grundare har ju rötter i Finspång, så det kändes lite extra roligt på så sätt, att komma hit och titta på alla fantastiska bilar i den här lika fantastiska utställningshallen.

– Det här ska ju vara Europas största bilhall för lyxiga sportbilsmärken och man ser den alltid när man åker förbi på E 4-an. Så nu kändes det kul att få komma in här också och se insidan och alla bilarna.

Har det varit stort intresse för den här utflykten?

– Ja, så pass stort, att vi tvingades säga nej till några, eftersom vi satte gränsen vid 50 deltagare.

Det var försäljningschefen Almin Alagic som tog emot Finspångsgästerna, som dels fick höra honom berätta historien om företagets tillkomst och därefter ställdes en massa frågor av Finspångsborna.

Bland annat fick de veta att lokalen är på 12 000 kvadratmeter, att man har 22 anställda och omsätter 600 miljoner kronor per år.

Vidare fick man veta att företaget importerar många bilar nere från Europa, men säljer också en hel del på export över hela Europa, många till Paris på sistone, men att det ändå är 95 procent av kunderna som kommer från Sverige.

– Men jag vill gärna tillägga att vi inte bara har sportbilar i miljonklassen, utan även vanliga bilar i prisklassen 100 000 och uppåt, tillade Almin Alagic i sitt anförande till Finspångspensionärerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström